Promocija knjige „63. Trenutak večnosti“

Dana 2.11.2019.godine u Domu vojske u Beogradu, održana je promocija knjige „63. Trenutak večnosti“ autora Momčila Minića, bivšeg pripadnika 63.padobranske brigade, najelitnije specijalne jedinice u Vojsci Srbije.

Na promociji su takođe govorili bivši pripadnici Mile Karanović i Vidoje Kovačević, a gosti su bili predsesnik saveza „Bojevo bratstvo“ Slavoljub Vladisavljević i Vesna Jovanović Klinger iz kulturnog udruženja „Fokus“ koja je najavila promociju knjige u inostranstvu i apelovala da istina o Kosovu, Košarama i stradanju srpskog naroda 1999.godine u NATO agresiji mora da se čuje i u svetu. Autoru knjige uručena je medalja Bojevog bratstva Srbije, „Kosmajska zvezda“, za očuvanje Kosmeta u okviru Srbije.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA podržava poduhvat gospodina Minića i pozdravlja trud i napor naših junaka koji se bore za svoju zemlju a posebno za istinu i pravdu. Istorija ne sme ostati nema pred sudom istine i vremena u kojem će nas naši potomci gledati kroz njenu prizmu i u zavisnosti od naših dela i postupaka u sadašnjosti, hvaliti ili osuđivati nas. Ovom prilikom želimo da odamo počast svim ratnim veteranima koji su u ratu na Kosovu bili na braniku otadžbine, rizikovali i dali svoje živote, da bi naša deca imala slobodu i mirno spavala na svojim ognjištima.