Sraman napad na Dimitrija Pastuovića

Misija Centra DBA je ukazivanje na probleme u sferi bezbednosti, ali i rešavanje tih problema kroz predloge i projekte. Baš iz tog razloga moramo da se osvrnemo na nemili događaj koji se desio u nedelju 07.04.2024 godine. Naime, na broj mobilnog telefona naše organizacije je stigla sms poruka neobične sadržine. Izvesna Katarina Beba Vasić je iznela svoj problem na veoma čudan način, a spornu poruku prenosimo u celosti.

Poruka

 

Neko bi pomislio da se radi o nekom scenariju za film, ali stvar je mnogo ozbiljnija. Poruka sadrži elemente krivičnog dela Proganjanje čl.138a KZ, jer zloupotrebljava podatke o ličnosti drugog lica, pokušava da uspostavi kontakt putem sredstava komunikacije protivno volji lica,

Krivično delo protiv časti i ugleda član 170 KZ gde vidimo potcenjivanje i omalovažavanje. Slanje ovakvih poruka neproverenog sadržaja u kojima se vređaju osobe sa ciljem da se isprovocira javnost i stvori pogrešno mišljenje o određenoj osobi. Poruka je napisana bez osnovnih pravopisnih pravila srpskog jezika pa ne znamo ni ko je ovo pisao, a ni kako da objasnimo, a da ne budemo neozbiljni.

Mi smo snimke pogledali na You Tube kanalu Vreme istine kod Boška Jokovića čuli smo ispovest Katarine Bebe Vasić o nasilju koje je preživela od strane bivšeg partnera i da je ceo slučaj prijavila policiji. Centar DBA osuđuje svaki vid nasilja nad ženama i smatra da o tome mora da se priča, da je podrška ženama žrtvama nasilja presudna. Ali umesto priče o prevenciji i kako pomoći ženi žrtvi nasilja videli smo jedan organizovani napad na Dimitrija Pastuovića. Video snimci jasno i nedvosmisleno pokazuju poruku koja ne sakriva bes i agresiju usmerenu ka njemu, čak se njegov rad vređa i omalovažava, potkopava se poverenje koje ima u javnosti. Cela emisija gubi svoj koncept jer je cilj diskreditacija Dimitrija, a ne prevencija nasilja.

DBA NEĆE NIKADA ĆUTATI NA SVE ONO ŠTO PODSTIČE NASILJE!!!

Centar DBA oštro osuđuje ovakvo ponašanje pojedinaca, verbalno nasilje usmereno ka drugom licu.
Punu podršku dajemo Dimitriju u borbi protiv ovakvog vida nasilja. Ovo ne sme da se toleriše, jer će sutra neko od nas biti Dimitrije!

STOP NASILJU!!!

 

Irena Đokić

Predsednica Centra za bezbednost, istrage i odbranu – DBA