Uhapšeni policijski i carinski službenici, kao i još 13 osoba, osumnjičenih za udruživanje radi vršenja više krivičnih dela

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su 6 policijskih službenika Stanice granične policije Gradina, 12 carinskih službenika Carinarnice Dimitrovgrad, kao i još 13 osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela primanje mita, davanje mita i zloupotreba službenog položaja.

 

Oni su osumnjičeni da su u periodu od jula 2016. do septembra 2017. godine u cilju pribavljanja materijalne koristi omogućavali ostalim uhapšenim osobama da preko državne granice unose robu čiji je promet zabranjen ili ograničen, odnosno da za robu trgovačkog karaktera koju unose u Srbiju izbegnu plaćanje carinskih dažbina delimično ili u potpunosti.   

Takođe, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pirotu uhapšena su još 2  policijska službenika Stanice granične policije Gradina, kao i carinski službenik Carinarnice Dimitrovgrad zbog postojanja osnovane sumnje da 30.avgusta 2017. nisu izvršili minimum granične kontrole prema licima koja su pristupila na granični prelaz Gradina.

Oni su osumnjičeni da su izvršili skeniranje i overu putne isprave osobe, koja se fizički nije nalazila u vozilu niti na samom prelazu, dok je carinski službenik propustio da izvrši naplatu carinskih dažbina za robu koja se nalazila u istom vozilu, a koja je naknadnom carinskom kontrolom pronađena.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Izvor: Mup.gov.rs