Pripadnicima sektora bezbednosti sutra isplata 10.000 dinara

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je da je današnjom odlukom Vlada Republike Srbije ispunila obećanje dato svim pripadnicima sektora bezbednosti, kojima će sutra biti isplaćeno po 10.000 dinara.

„Danas je odlukom Vlade Republike Srbije ispunjeno obećanje koje smo imali prema svim pripadnicima sektora bezbednosti. Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske i Bezbednosno-informativne agencije biće isplaćeno po 10.000 dinara“, rekao je Stefanović.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA pozdravlja ovakvu odluku Vlade Republike Srbije i inicijativu ministra Stefanovića da na kraju godine nagradi sve pripadnike sektora bezbednosti. Iskreno se nadamo da će ovakvih nagrada u budućnosti biti više, jer svakako se slažemo da težak posao koji sa sobom nosi veliku odgovornost ali i još veći rizik, treba da ima i nagradu koja sve to prati.

Pored toga, povećanje plata u sektoru bezbednosti za 10 procenata tokom sledeće godine važna je stvar iako nekima to ne deluje puno. Ono što je važno jeste činjenica da to povećanje znači korak ka napred, te se nadamo da će sektor bezbednosti nakon tog, napraviti još važnih koraka i na taj način obezbediti svojim pripadnicima bolje uslove rada ali i bolju materijalnu egzistenciju. 

Saopštenje za javnost Centra DBA – 21.12.2017.