SDA Sandžaka nisu ni istražni organi ni tužilaštvo

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoštrije osuđuje reakciju čelnika Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA), koja najavljuje krivičnu prijavu protiv ministra Nebojše Stefanovića. Ovakav potez čelnika te stranke svakako nije dobar jer se stiče utisak da se na taj način želi izvršiti uticaj na tužilaštvo i sud ali i da se stvori pogrešna slika kod građana.

Smatramo da niko ne treba da vrši pritisak na institucije koje su nadležne da ispitaju sve oko događaja u kojem je život tragično izgubio Fahrudin Skarep iz Tutina. Gospoda iz SDA nisu ni istražni organi a nisu ni tužilaštvo, ali se tako postavljaju. Oni su u svom saopštenju već naveli da se radi o „osmišljenom, planiranom i stručno izvedenom zločinu“ i na taj način poslali pogrešnu sliku građanima.

Plašimo se samo jedne stvari, a to je da najavljena krivična prijava od strane SDA Sandžaka protiv ministra Stefanovića ima za cilj sasvim nešto drugo, te apelujemo na čelnike ove parlamentarne stranke da ne unose nemir među građane i da sačekaju zvanične izveštaje od MUP-a i tužilaštva.

Stevan Đokić