Zabraniti blokiranje Beograda

Imate li utisak da svoje obaveze i sastanke određujete po tome da li je gužva u gradu i da ćete veliki deo vremena provesti u putu zbog te gužve? Dešava li Vam se da otkažete neki sastanak ili odlazak u grad zbog nekog dešavanja poput protesta takstita ili opozicije, gej parade ili nekog trećeg dešavanja koje blokira grad? Da li kasno stižete kući posle posla jer je opet neko blokirao glavne saobraćajnice u gradu?

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA apeluje na gradske vlasti da se hitno zabrani blokiranje grada i da se ljudima obezbedi normalan prolaz saobraćajnicama kako bi stigli do svojih domova nakon posla ili kako bi završavali svoje obaveze. Možemo da razumemo situaciju kada su u pitanju radovi, ali da svako može kada poželi, da blokira grad, to ne razumemo. Pored toga što takve stvari građanima stvaraju probleme, to utiče i na normalno obavljanje posla nadležnih službi poput policije, vatrogasaca, hitne pomoći.

Smatramo da postoje lokacije izvan grada na kojima je moguće izmestiti sve skupove i proteste ili iste ograničiti na trgu koji je nakon rekonstrukcije idealan za takve stvari, naravno, sa obavezom organizatora skupa da se nikako ne blokira saobraćaj.

Dana 17.09.2019.  predsednik Centra DBA, Stevan Đokić, zastupao je ovu ideju i u Jutarnjem Programu Prva TV