Pruži ruku

U susret Novoj godini svi pravimo mali predah, sabiramo utiske iz predhodne, vrednujemo postignuća, osvrćemo se na ono što je bilo dobro,donosimo neke nove odluke.

Tako je prošla godina bila puna izazova za Nenada Zlatanovića, koordinatora izvršnog odbora Centra DBA, koji se pored svog posla u kompaniji „Securitas Services“ i aktivnog učešća u Centru DBA bavi i humanitarnim radom. Nenad je zakoračio u petu godinu humanitarnog rada.Obilazi one kojima je pomoć potrebna. Poseban akcenat stavlja na decu i mlade. Pruža pomoć svima koji su se našli u nekoj nevolji.

Iza njega su uspešni projekti i akcije. Poslednja u nizu u ovoj godini, je bila podela novogodišnjih paketića za učenike sa smetnjama u razvoju, u školi za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“ u Vranju. Nenad ističe da je danas većina ljudi motivisana onim što će dobiti zauzvrat, što je potpuno pogrešno. Treba da naučimo da pomažemo bez očekivanja. Pomažući drugima, pomažemo i sebi, bićemo ispunjeniji i srećniji.

Iz Centra DBA kažu, da nam je potrebno više ovakvih ljudi, jer smo se u moru ljudskih dostignuća izgubili. U haosu ljudske pohlepe zaboravili smo na prave vrednosti, Sebični u svojim ciljevima, rezultiralo je potpunim odsustvom empatije.

Centar DBA šalje jasnu poruku svima da se okrenemo jedni drugima, da shvatimo da je čovek čoveku najbolji prijatelj. Uraditi nešto za nekoga jednostavno iz dobrote govori o tome kakva ste osoba!!!!

Rukovodstvo Centra DBA