Centar DBA podržava uvođenje obaveze služenja vojske

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA sa velikim oduševljenjem je dočekao najavu mogućeg ponovnog uvođenja služenja vojnog roka u Srbiji.

Smatramo da nam je to potrebno iz više razloga. Prvi i osnovni razlog je čuvanje mira. Drugi, preventivno delovanje protiv onih koji bi imali ideju da nas napadnu. Treći razlog je očigledna potreba za veliki broj muške populacije da očvrsne i da vojska od njih napravi muškarce. Možda će neko ovaj treći razlog protumačiti drugačije od onoga kakvo je naše mišljenje, ali svedoci smo da je ranijih godina, dok je vojni rok bio obaveza, vojska umela da od neozbiljnih mladića napravi ozbiljne ljude.

Razmatranje mogućnosti da se ponovo uvede obaveza služenja vojnog roka nikako nije uvlačenje zemlje u rat. To je legitiman čin svake države koja želi da odbrani svoju teritoriju i građane ukoliko to zatreba.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA u potpunosti podržava sve ono što je Predsednik Srbije izneo vezano za mogućnost vraćanja obaveze služenja vojnog roka, jer na taj način vraća se i poštovanje prema državi.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA
Stevan Đokić