Saradnja DBA – IPO – A.C.O.C.A.

Danas je održan sastanak kojem su prisustvovali Ilija Životić, predsednik Internacionalne Policijske Organizacije, Stevan Đokić, predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA i Cristian Baluta, predsednik ACOCA, organizacije iz Rumunije koja se ozbiljno bavi problematikom droga ne samo u Rumuniji već i u svetu.

Dogovorena je saradnja u oblasti razmena informacija iz oblasti droga kako bi se stanovništvo konstatno edukovalo i obaveštavalo o štetnim posledicama droga koje već postoje i one nove kojih je svakim danom sve više. Kako je gospodin Cristian Baluta pravi ekspert iz ove oblasti, on je po nalogu evropskih partnera koji imaju saradnju i sa UN, dobio zadatak da pronađe i na ovim prostorima odgovarajuće saradnike. Prepoznao je ono što rade Internacionalna Policijska Organizacija i Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA, te je sa nama tu saradnju i ostvario. Zajedničkim nastupima ne samo u Srbiji, već i u Evropi, ali i šire, IPO i DBA će zajedno sa ACOCA raditi na edukacijama stanovništva, a u cilju prevencije, vezano za droge. Nosilac ovih projekata biće IPO koji u preko 50 zemalja ima svoje predstavnike. 

Cristian Baluta je takođe postao sertifikovani predstavnik Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA u Rumuniji kao Ambasador.

Sajt ACOCA možete pogledati na ovom linku A.C.O.C.A.