Zahtevamo hitno hapšenje i procesuiranje aktivista Mlade Vojvodine

Tokom vanrednog stanja na twitter nalogu Mlada Vojvodina, osmog aprila osvanuo je veoma provokativan plakat sa natpisom “Distanca” dok je isti praćen parolom „Vojvodina Vojvođanima“, aludirajući na otcepljenje Vojvodine, što je u prethodnom periodu ova fantomska organizacija javno propagirala.

Ne znamo da li je ova organizacija registrovana i kako deluje, ali očekujemo od nadležnih da reaguju. Ne smemo zaboraviti da je ova organizacija i u proteklom periodu radila slične stvari koje idu direktno protiv Ustava Republike Srbije. Pre nekoliko godina ova organizacija je pretila mnogima, čak je javno pozivala na ubistvo članova pokreta Obraz, sto je javno objavljeno na njihovoj facebook stranici u novmebru 2015. godine. Podržavali su i separatiste u Kataloniji, javno. Pretili su i Matiji Bećkoviću. Za sebe kažu da su „revolucionarni republikanski pokret“ i da im je dosta „kilavih i mlakih „ autonomaških političara, kako su izjavili u jednom od intervjua.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoštrije osuđuje bilo kakav vid pokušaja otcepljenja bilo kod dela Republike Srbije. Znamo da je ovo „samo na twiterru“, ali ne smemo dozvoliti da jedna grupa opasnih revolucionara uradi nešto i van društvenih mreža. Sve ovo ne sme da ostane slovo na papiru, jer ovakve organizacije su rak rana Srbije i moraju se preduzeti sve potrebne mere. Apelujemo na nadležne da uhapse i procesuiraju sve one koji podržavaju separatističke ideje i čine ovakve stvari. Ne trebaju nam ratovi niti prolivanje krvi. Srbija treba i mora da ostane cela i ovakve stvari moramo rešavati zakonski i na legitiman način i saseći u korenu.

Stevan Đokić