Ostanite kod kuće

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA, pored redovnih aktivnosti od početka pandemije gde smo uključeni u volonterski servis i krizne štabove, odlučio je da uradi i jednu mini kampanju kako bi i mi dali još jedan naš doprinos, a to je apel građanima da ostanu u svojim domovima kako bi se što pre i lakše izborili sa pandemijom.

Kampanja “Ostanite kod kuće” krenula je iz Novog Sada gde je naš predstavnik za Vojvodinu, Nemanja Najvirt, snimio prvi video sa portalom NS Uživo. Nakon toga iz većine gradova naši članovi su snimali video snimke u kojima se pozivaju građani da ostanu kod kuće i da poštuju mere i preporuke struke.

Naši članovi su aktivni i kao volonteri koji svakodnevno pomažu svojim sugrađanima. Neki su i u kriznim štabovima svojih opština a kako među članovima imamo aktivne policajce i vojnike, oni su na redovnim zadacima koje sprovodi Vojska Srbije i Ministarstvo Unutrašnjih Poslova. Pojedini članovi poput Dušana Ivkovića, Marka Stojčevića i Darka Tatića posvetili su se izradi zaštitnih vizira i redovno ih dele tamo gde su najpotrebniji.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA poziva sve građane da poštuju sve mere naše vlade kao i preporuke struke. Takođe apeluje na mlađe da se prijave kao volonteri i da pomognu svojim sugrađanima. Smatramo da samo ujedinjeni možemo pobediti, poštujući mere, slušajući struku i nesebično pomagati onima kojima je pomoć potrebna u ovoj situaciji.

Video snimke možete pogledati na našoj zvaničnoj facebook stranici CENTAR DBA SRBIJA.