Skandalozna odluka suda u Šapcu

Od nedavno u javnosti možete pročitati deo nastavak jedne od mnogih horor priča u našoj zemlji. Ovaj slučaj je sa protokom vremena sve strašniji i strašniji. Devojčica (12) biva seksualno napastvovana od strane dugogodišnjeg prijatelja porodice. Doživljava jednu od najtežih trauma i ne samo ona, već i cela njena porodica, kao i čitavo selo.

 

Photo: screenshot bogatic.info

Devojčicu pregledaju dečiji psihijatar i neuropsihijatar, sudski veštaci, iznose zaključak da je ona u izuzetno teškom psihičkom stanju i da ne može da sretne ovog monstruma čak ni na suđenju. Njoj je određena terapija i posle dosta vremena roditelji konačno počinju da primećuju poboljšanje. Iako su svesti činjenice da devojčica nikada neće moći potpuno da se oporavi i da su njihovi životi zauvek promenjeni.

Okrivljeni monstrum za silovanje posle 6 meseci pritvora, dobija odluku suda u Šapcu da može da se brani sa slobode, JER NE POSTOJI RIZIK OD UZNEMIRENJA JAVNOSTI!

Devojčica i porodica ponovo proživljavaju isti nivo straha i stresa koji su proživljavali u trenucima kada su postali svesni šta se dogodilo. MONSTRUM živi na samo 200 metara od kuće devojčice. Pored toga, okrivljeni je već pokušavao bekstvo u noći kada je počinio ovo zlodelo i jedva je uhvaćen. Zabrinjava i blizina državne granice, pa bi on mogao potpuno pobeći od lica pravde.

ŠTA (ne)radi naše tužilaštvo i sud???? Dokle će žrtve i celo društvo da trpe teror pojedinaca? Svi stanovnici sela su u strahu da napuste svoje domove i strahuju za svoju decu! Gde je centar za socijalni rad??? Niko se ne brine o dobrobiti deteta i porodice, žrtve su prepuštene sebi!

Pedofili su velikoj većini slučajeva poznati porodici ili se bave poslovima gde imaju pristup deci, pored toga što je registar pedofila dostupan određenim institucijama i poslodavcima koji traže zaposlene za rad sa decom, potreban nam je JAVNI REGISTAR PEDOFILA u Srbiji. Za koji se prvi još zalagao naš pokojni predsednik Stevan Đokić.

Centar DBA godinama unazad ukazuje na problem pedofila i silovatelja u Srbiji, naš stav po pitanju kaznene politike za pedofile je više nego jasan! Dok nas napadaju razne organizacije koje se predstavljaju kao borci za ljudska prava. Šta je sa pravima devojčice i njene porodice? Hoćete da kažete da jedan pedofil ima veća prava od žrtve i da njegov život nešto vredi? NEĆEMO DA GLEDAMO I TOLERIŠEMO OVAKVE STVARI U NAŠOJ ZEMLJI!

Ne možemo da se ne setimo slučaja pedofila iz Malče, na čiji smo izlazak iz zatvora takođe upozoravali, a kasnije bili u situaciji da tragamo za Monikom. Strašno je i pomisliti na to da bi tako nešto, a možda i gore, moglo i sada da se dogodi.

Tužilaštvo i sud da krenu da se bave zaštitom žrtava, ili je kažnjavanje žrtava i nagrađivanje pedofila deo novih vrednosti njihovog rada u Srbiji?

Isidora Milosavljević
Generalni sekretar Centra za bezbednost – DBA