S.U.S.B. i D.B.A. – Podrška Sindikatu Srpske Policije

Sindikat Srpske Policije pozvao je svoje članove, ali i sve zaposlene, kao i sve ostale da se pridruže protestu koji će se održati u ponedeljak, 6. februara, u Novom Sadu, sa početkom u 11:55. Protest se organizuje da bi se iskazalo neslaganje sa nekažnjenim prebijanjem policajaca i građana.

Strukovno Udruženje Sektora Bezbednosti i Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA, podržali su ovaj protest i zajedno pozvali gradjane da u što većem broju prisustvuju ovom protestu. Dejan Milutinović i Stevan Djokić, ispred Strukovnog Udruženja Sektora Bezbednosti i Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA, uputili su i pisma podrške Sindikatu Srpske Policije.


Pismo koje je uputio Predsednik Strukovnog Udruženja Sektora Bezbednosti, Dejan Milutinović:
Poštovane kolege ​Strukovno udruženje sektora bezbednosti u potpunosti podržava protest u organizaciji vašeg Sindikata, zakazan za 6.2.2017. godine u Novom Sadu,  povodom sve učestalijih napada na pripadnike MUP-a, a koji se od strane tužilaštva  „neadekvatno“ kvalifikuju ili dobijaju beznačajan sudski epilog. ​Strukovno udruženje sektora bezbednosti će svaki put podržati  inicijativu, koja ima za cilj zaštitu ličnog integriteta pripadnika policije, kao i zaštitu struke i profesije.​U vezi svega gore navedenog, Predsedništvo Strukovnog udruženja sektora bezbednosti je donelo odluku da podrži protest, čiji ste vi organizatori i pozove svečlanove, prijatelje i simpatizere Udruženja da se u što većem broju odazovu pozivu.​

Pismo koje je uputio Predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA, Stevan Djokić:
Poštovani,
Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA pruža Vam punu podršku u akciji koju organizujete a povodom sve češćih napada na policajce. Smatramo da je došlo vreme da se podigne glas i uradi nešto konkretno jer ako policajci nisu sigurni, kako mi, obični gradjani, da budemo.
Napad na policajca napad je na državu i baš iz tog razloga nam je potrebna oštrija kaznena politika prema počiniocima ovih krivičnih dela.
Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA je u svom saopštenju za javnost već zatražio da se poveća minimalna propisana kazna za ovu vrsta dela.