Napad na Aleksandru, člana Centra DBA

Sinoć (01.02.2017.) oko 20 časova u ulici Braće Jerković, taksista „Lux Taksija“ fizički je napao Aleksandru kada je htela da predje ulicu na pešačkom prelazu. Aleksandri je tom prilikom naneo lake telesne povrede ali je nju svakako odvezla hitna pomoć na VMA.

Pre ovog napada, Aleksandra je želela da predje na drugu stranu ulice, na označenom pešačkom prelazu. Taksista se nije zaustavio i malo je falilo da je udari svojim vozilom. Zaustavio se nakon pešačkog prelaza ali da bi dobacio Aleksandri, a ona je rekla da može da pozove policiju jer je načinio prekršaj. Taksista je uz psovke izašao iz auta i krenuo pesnicama da udara Aleksandru. Ubrzo su drugi vozači koji su tu prolazili videli da je on udara i zaustavili su se da joj pomognu, medjutim „hrabri“ taksista je uleteo u svoje vozilo i pobegao.

Aleksandra je sinoć bila i hospitalizovana na VMA, a danas je na kućnom lečenju.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoštrije osudjuje ovaj varvarski napad na Aleksandru, ali i svaki drugi vid nasilja. Ovo ružno delo zaslužuje osudu svih nas ali i potrebu da ustanemo i izrazimo nezadovoljstvo zbog sličnih dešavanja. STOP NASILJU!