Srećan dan MUP-a – Policija u službi građana

Dan policije obeležava se u znak sećanja kada je srpska Žandarmerija, u sukobima kod Čukur česme 1862. godine, odigrala presudnu ulogu.

U Centru Sava održana je i svečana akademija povodom dana MUP-a i policije, kojoj je prisustvovao i veliki broj predstavnika civilnog sektora. Pored našeg Centra DBA, svečanoj akademiji prisustvovali su i predstavnici CTO-a, IPO-a i SUKP-a.

Program je bio veličanstven, baš onako kako dolikuje onima koji se brinu za našu bezbednost. Predstavljene su sve organizacione jedinice MUP-a, najboljim i najhrabrijim policajcima uručene su nagrade, a govorili su ministar Nebojša Stefanović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Garantovao sam bespoštednu borbu i obračun sa kriminalom i korupcijom, rekao sam da ćemo kriminal saseći u sopstvenim redovima i da niko neće moći da se sakrije iza znacke i uniforme niti će biti zaštićenih”, poručio je Stefanović i dodao da će srpski policajci i ubuduće biti nagrađivani većom platom, boljom opremom i boljim uslovima rada.

„Dragi prijatelji, pripadnici MUP-a radite jedan od najtežih poslova danas. To je težak i opasan posao, ljudi nemaju vreme za svoju porodicu, sve daju poslu. Biti policajac, znači dati život društvu.“, rekao je predsednik Vučić. I on je istakao važnost posla koji obavljaju policajci.

Nagrade su primili i najmlađi, učenici osnovnih škola koji su se najbolje pokazali na predavanjima koje organizuje MUP u protekle dve godine. Oni su izašli na binu, a pripadnici SAJ-a su izveli veličanstveni spust sa plafona na binu kako bi im uručili nagrade.