Srbija ima MILOŠA

Srpska vojska je predstavila pandan američkom hameru, novo oklopno vojno vozilo nazvano „Miloš“. Pogledajte na koje sve izazove će „Miloš“ moći da odgovori, po kakvim terenima će moći da se kreće i kakve sve predispozicije ga karakterišu, kao i da li je dostojan predstavnik vojnog oklopnog vozila budućnosti.

Višenamensko oklopno vozilo „Miloš“, namenjeno za izvidjačka, patrolna i specijalna dejstva i zaštićeno od dejstava protivtenkovskih mina i improvizovanih eksplozivnih naprava, sa pogonom na sva četiri točka.

Reč je o pouzdanom rešenju, koje svetska strušna javnost ocenjuje kao dovoljno čvrsto za teške terene, ali i udobno za putnike u vozilu. Težina praznog vozila je sedam tona, a sa posadom i najtežom opcijom naoružanja dostiže i do 14 tona.

„Ran flet“ pneumatici omogućavaju kretanje vozila od 50 kilometar na čas u situacijama kada je pneumatik probušen ili oštećen neprijateljskom vatrom.

„Miloš“ ima klima-uredjaj, zaštitu od atomskih, bioloških i hemijskih napada, savremena sredstva veze i uredjaje za vožnju noću.

Na vozilo se mogu ugraditi različiti oružani sistemi, a premijerno je prikazano sa DUBS stanicom 12,mm.

deo teksta preuzet sa blic.rs dok je deo teksta i video preuzet sa youtube kanala Defence SAF