Slučaj Marjanović – Potrebno hitno reagovanje policije i tužioca

Ovim putem želimo javno da pozovemo policiju i tužilaštvo da reaguju na novode koje iznose samozvani detektivi, a za koje pretpostavljamo da služe ne samo za ometanje istrage, već i za napade na policiju.

Naime, Katarina Ostojić, samozvani detektiv, u ponedeljak 23.07.2018. godine, tokom gostovanja u emisiji „Posle Ručka“ na TV Happy, izjavila je da je ona angažovana od strane policije da radi na slučaju ubistva Jelene Marjanović i prvi zadatak joj je bio da namami Zorana Marjanovića u nekakav stan na policijsko ispitivanje. Iznela je optužbe na račun policije kako su u ovom slučaju građani angažovani od strane državnog organa da vrše istragu teškog krivičnog dela, ubistva. Pored toga, optužila je policiju da poseduje stanove u kojima van Zakona o krivičnom postupku, privodi i ispituje osumnjičene.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA poziva policiju i javnog tužioca da reaguju na ovakve izjave koje su izrečene od strane Katarine Ostojic, a koje mogu da se provere uvidom u snimak emisije „Posle Ručka“ od 23.07.2018. godine. Smatramo da je Srbija pravna država i da su ove optužbe na račun policije neosnovane, ali svakako ih je potrebno proveriti. Ukoliko se dokaže da su optužbe laž, te da je samozvani detektiv Katarina izrekla neistinu, očekujemo da bude adekvatno sankcionisana. Tada bi trebalo da se postavi pitanje i njene aktivnosti na slučaju ubistva Jelene Marjanović, odnosno da se proveri da li se ovde radi o namernom ometanju istrage.

Stevan Đokić
Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA

 
Pogledajte snimak emisije