MUP dobio 20 novih vozila za graničnu policiju

Nemačko savezno ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo je MUP-u Srbije 20 vozila ukupne vrednosti 300.000 evra koja su namenjena jedinicama granične policije u sprečavanju ilegalnih migracija i koriste se u manje pristupačnim terenima.

 Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i nemački ambasador Aksel Ditman potpisali su danas Protokol o primopredaji opreme i vozila ističući da odnosi između dve zemlje napreduju odličnim tempom i pokazuju da saradnja donosi dobre rezultate.

Stefanović je rekao da Srbija ima odličnu saradnju sa MUP-om Nemačke, navodeći da su to ministarstvo i nemačka vlada u poslednjih osam-devet godina donirali preko devet miliona evra, što Nemačku svrstava u jednu od najznačajnijih donatora.

Zahvaljujući na kontinuiranoj podršci, Stefanović je podsetio, da je MUP ranije od njih dobio sedam vozila za kriminalističku policiju i jedno vozilo unutrašnje kontrole.

On je ukazao da je sa nemačkom policijom obavljena jedna od najboljih akcija u kojoj je zaplenjeno više od 300 kilograma kokaina, 106 kilograma hašiša.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu pozdravlja saradnju koju je nas MUP ostvario sa saveznim ministarstvom unutrašnjih poslova Nemačke jer smatramo da bi se smanjila stopa kriminala potrebno je i da policije različitih država izmedju sebe sarađuju. Obzirom da saradnja sa nemačkom policijom traje već neko vreme i da je do sada dala odlične rezltate ovo je najbolji pokazatelj koliko razmena informacija i zajedničko delovanje mogu biti od velike važnosti.

Deo teksta preuzet sa Alo.