HRKALOVIĆ: Policija u Pećincima odmah reagovala

Državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović danas je izjavila da su neistinite tvrdnje predsednika Nove stranke Zorana Živkovića da policija nije odmah reagovala u vezi sa prijavom funkcionerke te stranke, Jelene Grujić Ristić o upadu nepoznatih lica u njenu kuću u Pećinicima.

– Apsolutno su neistinite tvrdnje Zorana Živkovića i Marinike Tepić da policija nije radila svoj posao povodom prijave Jelene Grujić Ristić i da je policijski uviđaj počeo tek tri sata nakon njenog poziva. Patrola iz Policijske stanice u Pećincima izašla je na teren odmah po prijavi oštećene u 19.45 sati da su joj u kuću provalila nepoznata lica, a policijsko- uviđajna ekipa obezbedila je lice mesta u 20.15 sati, kako ono ne bi bilo narušeno – precizirala je Hrkalović.

Ona je za Tanjug rekla da je o događaju odmah obavešten nadležni tužilac iz Rume, koji je, navodi, naložio da se odmah počne sa vršenjem uviđaja. 

– Da bi se lice mesta što kvalitetnije obradilo upućen je i kriminalistiški tehničar iz Policijske uprave u Rumi, s obzirom da Policijska stanica u Pećincima nema svog tehničara – objasnila je Hrkalović.
Kako kaže, krivični tehničar se po stizanju priključio ekipi koja je već radila na terenu. 

– U konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, policija preduzima sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja ovog događaja. Takođe, s obzirom da je članica Nove stranke policiji prijavila da se oseća ugroženo, policija će pojačati patrolne delatnosti kako bi u narednom periodu obezbedila sigurnost porodice Ristić – naznačila je Hrkalović.

Tekst preuzet sa sajta Informer.rs