Akcija: „Septembar je, počinje škola, VOZITE PAŽLJIVO“

Svi znamo da početak septembra za školarce znači puno. Neki tek kreću u školu, neki su srećni jer će videti svoje školske drugare. Mi im želimo srećan početak školske godine.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA organizovao je akciju deljenja besplatnih mirišljavih jelkica za auto dan pred prvi dan škole. Jelkice na jednoj strani imaju naš grb, dok na drugoj strani piše „Septembar je, počinje škola, vozite pažljivo“. Akcija je izvedena na teritoriji Opštine Čukarica u Beogradu jer je naš DBA tu i registrovan a tu nam je i kancelarija. Sama akcija je protekla odlično, a vozači su nas pozdravljali i zahvaljivali se na jelkicama. 

Veća pažnja u saobraćaju nam je neophodna. Neretko se dešava da imamo priliku da vidimo da čak i profesionalni vozači parkiraju kombi vozila ili kamione, prilikom nekog istovara, odmah ispred pešačkog prelaza i na taj način zaklanjaju prilaz, te vozači ne mogu dobro da osmotre da li neko želi da pređe ulicu. Pored toga, oštrija i brza vožnja u zoni škole je česta pojava. Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA smatra da bi sve zone škola trebalo pokriti ozbiljnim kamerama koje mere brzinu.

Ne zaboravite da je septembar počeo, da đaci često i ne mogu da se vide od parkiranih vozila kada žele da pređu ulicu i da je u zoni škole ograničenje brzine 30 km/h. VOZITE PAŽLJIVO.

Članovi Centra DBA nakon akcije podele besplatnih mirišljavih jelkica za auto