Zamenik načelnika PU Kikinda Velimir Barbulov, do izbora novog načelnika, obavljaće tu dužnost posle ispraćaja u penziju dosadašnjeg načelnika Dragana Jovića.

Barbulov je na dužnosti Jovićevog zamenika već više od pet godina, a osim toga duže je i na dužnosti predsednika Izvršnog odbora Nezavisnog sindikata policije.

Pre odlaska u redovnu penziju, Jović je na dužnosti načelnika PU Kikinda proveo deset godina. Od načelnika 27 PU, Jović je bio među sedam koji su ostali na dužnosti i nakon promena kojih je prethodnih godina bilo u MUP-u.

Kako saznajemo, za izbor načelnika PU Kikinda, na predlog direktora policije, za dva do tri meseca predstoji raspisivanje internog konkursa koji treba da sprovede resorna komisija MUP-a Srbije.

Procedura izbora načelnika traje oko pola godine, slično kao prilikom izbora načelnika na konkursu koji je za desetak policijskih uprava bio raspisan u februaru ove godine. Za upražnjena mesta načelnika na internim konkursima MUP-a ima priličnog interesovanja pa je u jednoj PU bilo čak 18 prijavljenih kandidata, a, recimo, za načelnika PU Subotica prijavilo se 13 kandidata.

Tekst preuzet sa sajta dnevnik.rs – M. Mitrović

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA smatra da je Velimir Barbulov pravi čovek za poziciju načelnika PU Kikinda, što je do sada opravdao izuzetnim radom i odličnim rezultatima.