Prvi policijski sindikat na čijem čelu će biti žena

U Srbiji je osnovan Policijski Sindikat koji će za predsednika imati ženu. Ovaj Sindikat koji ima naziv Ujedinjeni Kolektiv Policije, vodiće predsednica Marina Starčević, policajac iz Beograda.

Marina Starčević – privatna arhiva

U moru policijskih sindikata pojavio se još jedan ali reklo bi se da ovaj sindikat ne samo da u svom nazivu nosi skrivenu poruku, već je na čelu ovog sindikata žena policajac. Prvi put u istoriji sindikalizma u policiji, baš ovaj Ujedinjeni, vodiće Marina Starčević.

Predsednica Sindikata Ujedinjeni Kolektiv Policije Marina Starčević rodjena 1979 godine u Vranju. Završila srednju turističku školu u Beogradu trenutno pohadja Višu poslovnu školu smer carina i porezi, udata, majka dvoje dece. U Kamenici bila u prvoj klasi žena koje su završile policijsku obuku. Od 02.09.2002 počela da radi u PS Savski venac , 2008 prelazi u PS Voždovac gde i danas radi. Prva žena koja je radila u auto patroli što su objavili i mediji. Razočarana višegodišnjom nebrigom raznih sindikata čiji je bila član, 2018 godine odlučuje da osnuje sindikat koji na prvo mesto postavlja brigu o članovima i rešavanju svakodnevnih problema zaposlenih. 

Centar za bezbednost, istrage i odbrani DBA pozdravlja odluku Ujedinjenog Kolektiva Policije da za predsednika izaberu baš Marinu Starčević. Verujemo da će Marina ovaj Ujedinjeni sindikat podići na taj nivo gde će svi radnici MUP-a ujedinjeno i nastupati. Ujedinjenom Kolektivu Policije i Marini želimo puno uspeha u radu.