„Obruč 2020“ prezentovao srpsku policiju u novom svetlu

Vežba „Obruč 2020“ prema našoj pretpostavci upriličena je ne samo da bi se izvršila prezentacija osposobljenosti policije u rešavanju tačakih kriza i odbrane od terorističkih napada, nego i da se pošalje jasna poruka mafiji da sa srpskom policijom nema šale.

Vežba ispred Palate „Srbija“ okupila je 254 pripadnika MUP-a iz Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice i Sektora za vanredne situacije. Korišćeno je 28 vozila različite namene, pet helikoptera i dva borbena čamca. Sama vežba je prikaz protivterorističke operacije kao odgovor na teroristički akt ubijanja na mestu javnog okupljanja i talačku situaciju. Odlično odrađena vežba koja je hirurški precizno izvedena jasno daje do znanja da je naša policija i odlično osposobljena i uvek spremna da zaštiti svoju zemlju i svoj narod ali i da se suprostavi i najopasnijem organizovanom kriminalu i mafiji.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA smatra da je vežba prikazana u presudnom momentu, u trenucima kada se naša zemlja bori protiv mafije na svim poljima ali i u trenucima kada terorizam uzima maha u pojedinim evropskim zemljama. Večeras je bilo veličanstveno, ponosni smo što imamo ovako osposobljene policajce i znamo da sa našom policijom Srbija jeste sigurna i bezbedna zemlja.

Stevan Đokić
DBA