ATENTAT NA RUSKOG AMBASADORA U TURSKOJ: Andrej Karlov upucan sa leđa

Ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo je posle napada iz vatrenog oružja na otvaranju izložbe fotografija u Ankari, javljaju turski mediji.Karlov je prebačen u bolnicu sa teškim ranama, a u napadu je ranjeno još nekoliko osoba. Na mesto nesreće stigao je ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu.

Do napada je došlo na izložbi pod nazivom „Rusija očima Turaka“, prenosi Sputnjik. Očevici su saopštili da se radi o atentatu. Atentator je ispalio 8 metaka u Karlova. Naoružani čovek je Karlovu pucao sa leđa, dok je on završavao govor na otvaranju izložbe.  Navodno je ovo napadač na ambasadora., i kako prenose agencije atentator je uzvikivao parolu koja se odnosi na Alep.

Turski mediji potvrdili su da je atentator na ruskog ambasadora Andreja Karlova izvršio pripadnik turske policije. Zvaničnici Ankare potvrdili su večeras da je ubica ruskog ambasadora identifikovan kao turski policajac. To je izjavio gradonačelnik Ankare Melih Gokček.“Napadač je policajac“, objavio je gradonačelnik na Tviteru.List „Jeni Safak“ je na sajtu objavio da je napadač Mevlut Mert Atlintas bio u jedinici za razbijanje demonstracija u Ankari.Prema prvim informacijama, čovek koji je ranio ruskog ambasadora u Ankari stajao je iza njega. On se, navodno predstavio kao policajac, pokazao policijsku značku i na taj način se infiltrirao među pripadnike obezbeđenja ambasadora Andreja Karlova!

Atlintas je rođen je 1994. godine i završio је policijsku školu u Izmiru. On je ambasadora upucao u leđa dok je završavao govor na otvaranju izložbe fotografija „Rusija u očima Turaka“. Ispalio je 11 metaka  iranio još tri osobe.   Nakon pucnjave, ambasador je pao, a policija je likvidirala napadača. Terorista je uzviknuo „Alahu akbar! Ovo je za nevino ubijene žrtve. Ovo vam je za Alep“ posle čega je sa leđa zapucao u ambasadora!

izvor: Kurir