Ponašanje KFOR za svaku osudu!

Držanje KFOR-a na navodno neutralnom stavu je skandalozno i nedopustivo, poručuje ekspert za bezbednost Ilija Životić, iz Centra za bezbednost DBA, povodom napada prištinskih vlasti na Srbe na Kosovu i Metohiji.

Za svaku osudu je ponašanje KFOR, čiji predstavnik Vićenco Graso je izjavio da se oni neće mešati jer je u pitanju bila policijska akcija. Da li to znači da Albanci mogu svaki dan upadati na Sever i pod izgovorom da je u pitanju policijska akcija hapsiti po 3/4 viđenija građanina? Takođe, izjava portparola KFOR da je situacija mirna i stabilna je u najmanju ruku ruganje Srbima koji nisu spavali celu noć zbog brutalne sile Albanaca. Izuzetno je teško u ovakvim situacijama ostati miran ali i obuzdati narod koji se opravdano plaši za svoje bližnje da ne izađe na ulice i postavi barikade ili se samoproglašena da se zaštiti od terora albanske policije – poručuje Životić. Dodaje da su poslednja dešavanja otkrila ono od čega su mnogi strahovali – da Srbe nema ko da štiti na Kosmetu.

Konačno maske su pale, KFOR i NATO su znali da se sprema nasilje ali su nas sve umirivali da do njega neće doći što je uostalom potvrdio i predsednik Srbije. Ne smemo dozvoliti da nas isprovociraju jer Albancima je sukob većih razmera jedina opcija kojom mogu ostvariti cilj, a to je etnički čisto Kosovo i Metohiju u čemu videli smo i danas ali i nedavno u slučaju Gazivode imaju prećutnu saglasnost NATO i KFOR ali i neverovatno mlak stav EU

Ilija Životić
Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA (Odsek 5)
Internacionalna Policijska organizacija
Kurir.rs