Jovanjica

Četvrtu godinu zaredom nameće se priča o Jovanjici, navodnoj plantaži marihuane. Iako je u ovom predmetu, kako se čini, sve čista izmišljotina vodi se ogromna medijska i politička kampanja. Prvenstveno od strane opozicionih medija, ali i onih koji su namestili afere Jovanjica i Jovanjica 2.

Posle gostovanja Predraga Kokuvije 03.07.2023 u emisiji „Ćirilica“ ponovo se skreće pažnja sa afere Jovanjica na politički teren. Danima je prisutan medijski pritisak zašto je i ko dozvolio da Predrag Koluvija gostuje u emisiji sa nacionalnom frekvencijom? Nije nam jasan toliki pritisak osim ako se pojedini ne boje istine, jer klupko se odmotava, istina polako izlazi na videlo, a oni koji su nameštali ovu aferu gube tlo pod nogama, nervozni su i svesni da će morati da odgovaraju pred zakonom.

Jasno se vidi ono o čemu smo pisali četiri godine unazad, a to je da će ljudi koji su namestili afere Jovanjica 1 i Jovanjica 2 igrati još prljavije i opasnije jer im je to odlična prilika da nanesu štetu vlasti. Njih ne interesuje ni Koluvija, ni pripadnici bezbednosnih službi koji zbog njih godinama trpe pritisak, psihičko, socijalno i ekonomsko urušavanje.

Opozicionari i opozicioni mediji uvek traže nezavisno sudstvo, a sa druge strane pozivaju na demonstracije ispred Specijalnog suda zbog Jovanjice 11.07.2023, što govori o tome da ceo postupak hoće politički da iskoriste. Oni su već Koluviji presudu davno doneli i to u medijima.

Mi očekujemo da će pravda pobediti, ona je spora, ali dostižna. U Srbiji se sudi u sudnici, ne u medijima od strane pojedinaca, Srbija je pravna država! Verujemo i da će svi odgovorni za ovo zlo biti adekvatno kažnjeni, bez obzira na funkciju ili politički položaj!