Novobeogradski policajci na visini zadatka

Beogradski policijski službenici ponovo su bili na visini zadatka za vikend i u svojim akcijama sprečili tri tragedije. Nezavisni policijski sindikat Srbije pohvaljuje rad kolega, a posebno kolege koji je na Novom Beogradu uspeo da onesposobi napadača koji je aktivirao bombu.

U noći između petka i subote na Novom Beogradu se odigrala drama, a veću tragediju je sprečio hrabri policijski službenik. Tuča između dve grupe mladića kulminirala je kada je jedan od njih po dolasku policije na lice mesta nakon niza uvreda izvadio ručnu bombu i iz nje izvukao osigurač. Pribranošću policajca Radoslava Lazovića sprečena je tragedija. On se zajedno sa kolegom bacio na napadača i istrgao mu bombu iz ruku, a istu je morao da drži u ruci do dolaska ekpe za deaktiviranje.

Zahvaljujući hrabrim policajcima koji su bez mnogo razmišljanja rizikovali svoje živote sprečena je tragedija obzirom da se radilo o defanzivnoj kašikari koja je daleko jača od male ručne bombe.

U istom kraju grada policijski službenici tokom redovne patrole uočili su šezdesetogodišnjaka koji je pokušao da izvrši samoubistvo u parku i u poslednjem trenutku ga spasili skinuvši ga sa drveta o koje je pokušao da se obesi.

Još jedan život spašen je zahvaljujući novobeogradskim policijskim službenicima juče. Naime, dvadesetogodišnjak se juče popeo na Stari Savski most sa namerom da izvrši samoubistvo. Policijska patrola PS Novi Beograd je nakon pregovora uspela da ga spreči u suicidnoj nameri, nakon čega je mladić napustio mesto.

Policijski posao je kompleksna profesija koja zahteva mnogo truda i odricanja, a tek kada se dogodi nešto poput vikenda za nama i oni koji nisu upućeni na našu profesiju mogu da vide koliko zapravo rizika nosi sa sobom. Sve pohvale za kolege sa Novog Beograda koji su još jednom pokazali da je policajac pored svog nezavidnog položaja uvek spreman da odgovori na zahteve posla i da bude u službi svojih građana.“ Miloš Jelenković, predsednik NPSS-a.

Press NPSS

 

Tekst preuzet sa sajta NPSS.