Stefanović: Prijem Kosova u Interpol neprihvatljiv za Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da prijem Kosova i Metohije u punopravno članstvo Interpola nije prihvatljiv za Srbiju i to ministarstvo i da će Srbija zato nastojati da se svim diplomatskim sredstvima bori protiv ove inicijative.
Stefanović je, kako saopštava MUP, rekao da Kosovo i Metohija, kao sastavni deo Srbije, ne može samostalno biti predstavljen u Interpolu.

– Prema našim informacijama, ovaj zahtev se još ne nalazi na dnevnom redu naredne sednice Generalne skupštine Interpola, koja će se održati u Ruandi, ali ćemo mi svakako obavestiti generalnog sekretara ove međunarodne institucije i sve članice zašto smatramo da ova inicijativa nije legitimna i da je štetna – naglasio je Stefanović.

Ministar je naveo da je reč o teritoriji sa koje su stigli određeni teroristički napadi i sa koje je proterano desetine hiljada Srba.

Zato će država, kako je naglasio, u narednom periodu aktivnom kampanjom pokazati da prijem Kosova i Metohije nije u interesu međunarodnih istražnih institucija, a ne bi bio dobar ni za odnose Srbije i Interpola.

izvor:blic.rs