Napadi na policiju ne umanjuju rezultate rada

Iako poslenjih nekoliko dana pojedinci ponovo napadaju policiju, to nikako ne umanjuje njen rad. Policija je samo u poslednjih nekoliko dana razbila nekoliko kriminalnih grupa.

Da se podsetimo da su u akciji policije uhapšeni i čelnici opštine Požega. U Novom Sadu je uhapšen muškarac za koga se sumnja da je izvršio nedozvoljene polne radnje nad maloletnim licem. Takođe u Novom Sadu uhapšen je i devetnaestogodišnjak koji je pucao na ljude iz vazdušne puške.

Niška policija uhapsila je izvršitelja iz Leskovca. Pripadnici MUP-a u Novom Pazaru izvršili su hapšenje dvojice muškaraca zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prokupačka policija, zbog istog krivičnog dela uhapsila je jednu mušku osobu. U Novom Pazaru školski policajac primetio je da nepoznati stariji muškarac kolima dolazi pred školu po devojčicu koja nema rođake u ovom gradu, uhapšen je i na teret mu se stavlja krivično delo nedozvoljene polne radnje nad maloletnim detetom.

Po nalogu tužilaštva za organizovani kriminal policija je uhapsila 20 pripadnika dve organizovane kriminalne grupe koje se sumnjiče za izradu više od četiri hiljade lažnih javnih isprava država Evropse Unije. Jedna grupa delovala je na području grada Beograda, a druga na području Kruševca, Kraljeva, Novog Pazara i drugih. Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala upali su tajno leglo prostitucije, gde su lišili slobode nekoliko lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo trgovina ljudima, kao i posredovanje u vršenju prostitucije.

Carinici su u zajedničkoj akciji sa policijom sprečili krijumčarenje oko 16 kilograma marihuane. Takođe zbog osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi izvršenja krivičnih dela, u Beogradu je uhapšena 31 osoba. Ovo je bila zajednička akcija policije i tužilaštva Srbije, Autrije, Češke i Slovačke. Sektor unutrašnje kontrole u saradnji sa posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije uhapsili su dva policijska službenika i još jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da su omogućili puštanje u promet falsifikovanih novčanica i prikrivali dokaze o izvršenom krivičnom delu.

Policija je i na autobuskoj stanici u Beogradu zaplenila četiri kilograma marihuane kod osamnaestogodišnje devojke iz Užica koja je uhapšena. Zbog istog krivičnog dela uhapšen je i muškarac u Temerinu kojem se pored krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na teret stavlja i uništenje i oštećenje tuđe stvari i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.
Na Slaviji jepolicija pronašla i dvanaestogodišnjeg dečaka iz Inđije čiji je nestanak prijavljen prethodni dan.

Policajci rade težak i odgovoran posao. MUP se trudi da im obezbedi što bolje uslove rada, i poslednjih nekoliko godina bezbednosni sektor u Srbiji krenuo je da se transformiše u ozbiljnu instituciju koja je u službi svojih građana.

Predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA
Stevan Đokić