Ministar Stefanović stao u odbranu policajaca

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA pohvaljuje stav ministra Stefanovića koji je javno stao u odbranu policajaca koji obavljaju svoj posao. On je gostujući u jutarnjem programu TV Pink odbranio ugled policije, a na temu poslednjih dešavanja u kojima su policajci vršeći svoju dužnost i radeći sve po zakonu, lišili života kriminalce.

Smatramo da je ovakav potez ministra Stefanovića za svaku pohvalu jer je objasnio ono što treba svi da znaju, a to je zakonska procedura i ovlašćenja kojom se vode pripadnici policije prilikom upotrebe oružja. Građanima koji su u pojedinim medijima mogli da pročitaju naslove u kojima su glavne reči „policajac ubio“, stvara se pogrešna slika ne samo tog policajca, već cele policije. Ono što pojedini mediji nisu napisali jeste činjenica da su ti policajci reagovali u skladu sa zakonskim ovlašćenjima što je propisano Zakonom o policiji.

Pored toga, ministar Stefanović najavio je i povećanje plata za radnike MUP-a, ali i jednu vanrednu isplatu. Ovakvo zalaganje ministra je za svaku pohvalu jer svi znamo da policajci rade veoma težak i zahtevan posao. Želja i trud gospodina ministra da se izbori za povećanje plata u sektoru bezbednosti je dokaz da gospodin Stefanović radi u interesu policije ali i svih građana jer da podsetimo, policija je tu da štiti građane.

Stevan Đokić