Ko to hejtuje policiju?

Juče je obeležen dan policije. Dan za ponos. Jedan deo policije je na taj dan svoje redovne dužnosti posvetio druženju sa građanima, dok je drugi deo obavljao ono što rade svih 365 dana u godini, brinuo o redu i miru.
Jučerašnje slavlje je bilo prelepo. Predivna parada, druženje građana i policijskih službenika, prezentovanje većeg dela onoga što se koristi za borbu protiv kriminala. Međutim, ima i onih kojima smeta jačanje bezbednosnog sektora, odnosno konstatno jačanje naše policije. Iako je to veoma mali broj ljudi, neshvatljivo je da postoji tolika mržnja ne samo prema policiji, već i prema našoj državi. Uglavnom su to bili pogrdni i ružni statusi i komentari na društvenim mrežama koji su vređali policiju. Verujemo da su pukli od muke kada su videli onu paradu i kada su videli koliko naroda je došlo da podrži policiju na njihov dan.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA smatra da su ovakvi dani, kao Dan policije, odlična karika koja spaja policiju i građane, ali i odlična prezentacija policije preventivnog karaktera, jer svi oni koji se bave kriminalom, mogu da vide da je naša policija u poslednjih par godina postala moderna bezbednosna struktura sa najsevremenijom opremom, novim vozilima, boljom obukom ljudstva, a sve u cilju veće bezbednosti za svoje građane.

Hejteri mogu da hejtuju koliko god hoće, jučerašnji dan je pokazao da su u manjini. Ta ista policija koju hejtuju jednako brine i o njihovoj bezbednosti. Jedino je tužna činjenica da postoje pojedinci kojima očigledno smeta jaka policija i bezbednost građana.
Stevan Đokić
Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA