Vrbas treba da bude primer svim gradovima u Srbiji

Vrbas je jedan od nekoliko gradova u Srbiji koji ima izuzetno malu stopu kriminaliteta, veliku bezbednost građana i odličnu efikasnost policijskih službenika zaposlenih u policijskoj stanici u tom gradu. Ovo je grad sa velikim brojem etničkih zajednica, ali uprkos tome, sve funkcioniše na zavidnom nivou.

Nećemo biti skromni pa ćemo reći i da je za sve ovo zaslužan načelnik policijske stanice u Vrbasu, Vlado Glođović, koji je pored ove odgovorne funkcije, postao i oficir za bezbednost UEFA. To je još jedan dokaz da je Glođović odgovoran i pouzdan čovek na pravom mestu.

Policijska Stanica Vrbas i njen načelnik, Vlado Glođović, imaju odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i sa građanima. Ovaj grad je prvi u Srbiji koji je ostvario ovakvu vezu i koji se konstatno trudi da tu vezu još više učvrsti. Načelnik Glođović je neko ko je svoju funkciju shvatio ozbiljno i zajedno sa policajcima iz svoje policijske stanice krenuo da radi nešto što bi svi ostali načelnici trebalo da rade. Policija u lokalnoj zajednici, bezbedna upotreba interneta, školske patrole, prevencijom do bezbednosti, samo su neke od akcija koje su realizovali policajci iz ove stanice na inicijativu i predlog načelnika Glođovića. Svi projekti su bili u saradnji sa lokalnom zajednicom i građanima koji se uvek rado odazivaju ovakvim akcijama. Moramo napomenuti da policijska stanica u Vrbasu nije zaboravila ni svoje bivše kolege, penzionere, koji se uključuju u ove projekte. Takođe, saradnja sa civilnim organizacijama je na visokom nivou. Pored svega toga, često možemo videti u medijima da policajci u Vrbasu odgovorno rade svoj posao, te da je stopa kriminaliteta u padu.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA i Internacionalna policijska Organizacija su ove godine za Dan policije, načelniku Glođoviću uručili zahvalnice za njegov rad i angažovanje za bolju bezbednost građana. Smatramo da bi Vlado Glođović i policijska stanica Vrbas trebalo da budu primer svim gradovima, svim policijskim stanicama ali i svim načelnicima, jer rad na prevenciji je nešto što sigurno može da donese dugoročno dobre rezultate na polju bezbednosti.