Puna podrška pripadnicima žandarmerije

Lako je kritikovati i davati paušalne ocene na nečiji rad a još je lakše nečiji rad omalovažavati i vređati. Upravo sve ovo dešava se od strane političara i lidera Saveza za Srbiju, gospodina Dragana Đilasa, koji uporno pokušava celu policiju i njen elitni deo, žandarmeriju, da predstavi kao jedinicu koja vrši torturu nad svojim narodom.

Ne zna gospodin Dragan Đilas da Srbi vole svoju žandarmeriju, da je to jedinica policije koja radi najteži posao. Ne zna gospodin Đilas ni to da su pripadnici ove jedinice uvek prvi na najtežim i najopasnijim intervencijama, da je to jedinica koja prva kreće u odbranu zemlje. Ne zna gospodin Đilas da su pripadnici ove jedinice krvarili za Srbiju kada god je to bilo potrebno…

Žandarmerija nije jedinica policije koja vrši torturu nad svojim građanima. To je jedinica koja ima istoriju i čast. To je jedinica koja je sve podredila boljoj bezbednosnoj situaciji građana Srbije.

Ideja ukidanja žandarmerije koju propagira gospodin Đilas ravna je onome što je učinio njegov partijski kolega, gospodin Boris Tadić, sa vojskom. Totalno je uništio i unazadio. Baš iz tog razloga izuzetno nas plaše pretnje gospodina Dragan Đilasa koji je jasno rekao da „takva jedinica u slobodnoj Srbiji neće moći da postoji“.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoštrije osuđuje ovakve pretnje gospodina Dragana Đilasa. Punu podršku dajemo policiji a posebno žandarmeriji. Pripadnici žandarmerije su policajci koji časno obavljaju svoj posao.  Žandarmerija je ponos Srbije i takva jedinica treba i mora da postoji!

Stevan Đokić
Predsednik Centra DBA