Oštrije kazne za napadače na policajce

Napad na policajca, jeste napad na državu! To bi trebalo tako da se tretira i da kaznena politika prema oni koji napadnu policajca bude oštrija.

U nedelju uveče u Petrovcu na Mlavi, tačnije u Šetonji, napadnut je i krvnički pretučen policajac Ivan Čekrlić koji nije bi na dužnosti u tom trenutku. Njega su pretukla lica koja su dobro poznata policiji. Pored toga, kada su završili svoj obesni čin, pretili su policajcu da ne prijavljuje događaj.

Pretpostavlja se da je policajac pretučen jer je protiv jednog od nasilnika ranije podneo prijavu. Ivan je pretučen samo zato što je radio svoj posao.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoštrije osuđuje napad i prebijanje policajca Čekrlića i apeluje na nadležne da se pooštri sankcija prema onima koji  napadnu policajca. Oštrija kaznena politika prema počiniocima ovih krivičnih dela donela bi veću zaštitu policajcima i njihovim porodicama, a policajci bi svoj posao mogli da obavljaju bez stresa i razmišljanja da neko može da im se osveti samo zato što rade u interesu građana koji žele bezbednu Srbiju.

Policajcu Čekrliću želimo da što pre zarastu povrede i da zna da su građani uz njega.