Beograd – bezbedan grad

Policijski službenici iako rade težak posao, trude se da ga rade maksimalno dobro. Oni su u službi svog naroda i svoje zemlje i često bez pogovora rizikuju svoj život da bi naši građani bili bezbedni.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, zahvalio se danas pripadnicima Policijske uprave za grad Beograd na kontinuiranom radu kojim su doprineli da stopa kriminala u Beogradu beleži konstantan pad.  Baš iz tog razloga, građani u Beogradu i Srbiji osećaju se bezbedno, a poverenje građana u policiju svakim danom raste. Prema našem poslednjem istraživanju, „Građani i policija“, poverenje u policiju ima preko 75% građana.

U prvih šest meseci ove godine, stopa izvršenih krivičnih dela manja je za 14,8% u odnosu na isti period 2018-te godine. Kada su u pitanju krivična dela iz oblasti imovinskih delikata, u prvih šest meseci ove godine broj razboništava smanjen je za 41,2%, neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila za 32,2% a broj teških krađa smanjen je za 25%.
Povećana je i zaplena narkotika, ali i broj podnetih krivičnih prijava protiv lica umešanih u narkotrafiking. Poslednjih nekoliko godina policija ima sve uspešnije akcije protiv narko-klanova što se vidi po količinama narkotika koji su zaplenjeni.

Evidentno je da ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović, dobro radi svoj posao i da je bezbedniji Beograd i bezbednija Srbija i njegova zasluga.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA zahvaljuje se i ministru Stefanoviću i svim policajcima, čiji posao uopšte nije lak, na realizaciji bezbednije prestonice i cele zemlje.