Lažne dojave preplavile Srbiju

Nažalost poslednjih nedelja smo svedoci brojnih napada na našu državu. Lažne dojave o bombama u tržnim centrima, avionima Air Srbije, u više od 20 srednjih škola u Beogradu i lažna dojava o bombi u Beogradskom Zoološkom vrtu izazivaju uznemirenost kod građana.

Svaka dojava o minsko-eksplozivnoj napravi se tretira kao stvarna i realna pretnja. Obavezna je kompletna evakuacija i pregled objekta.
Lažne dojave su postale masovnije 90-ih godina. Bilo ih je u školama, đaci su tako izbegavali kontrolne zadatke, zatim u sudovima sa namerom da se odlože neka suđenja.Lažne dojave imaju za cilj unošenje panike kod građana, straha, nemira, izazivanje opšte opasnosti, nanošenje poslovne i ekonomske štete, kao i otvaranje mogućnosti za izvršenje drugih krivičnih dela.
Lažne dojave o bombama su u direktnoj vezi sa pozicioniranjem Srbije naspram dešavanja u Ukrajini.

Radom policije i naših službi bezbednosti, utvrđeno je da ove dojave dolaze iz inostranstva i predpostavlja se da su delo službi kojima smeta stav Srbije. Čak i to da je sve organizovano u intresu da se ugrozi bezbednost u Srbiji, da dođe do destabilizacije, da se građani osećaju ne bezbedno.

Na sceni je specijalni hibridni rat, koji utiče na svest ljudi, odnosno“ ratna psihoza“(stanovništvo stalno držite pod pritiskom i osećajem nesigurnosti).

Iznošenjem dezinformacija, uznemiravanjem građana iscrpljuje se bezbedonosni sistem, resursi MUP-a i policije sa ciljem destabilizacije cele zemlje.