DBA se stavio na raspolaganju nadležnim institucijama

Tokom i posle vanrednog stanja Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA stavljen je na raspolaganje svim nadležnim državnim institucijama.

Odmah nakon uvođenja vanrednog stanja, rukovodstvo Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA donelo je odluku da se stavi na raspolaganje i odazove pozivu predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, ministru unutrašnjih poslova dr Nebojši Stefanoviću, ministru odbrane gospodinu Aleksandru Vulinu ali i svim ostalim državnim institucijama kao i opštinskim štabovima gde imamo formirane koordinacione centre.

Odluka da se odazovemo pozivu nadležnih doneta je jednoglasno kao i odluka da u sve ovo uključimo i druge bratske organizacije sa kojima sarađujemo, te će mreža članova biti veća i organizovanija u celoj Srbiji. 

Centar za bezbednost istrage i odbranu DBA poziva sve građane da ostanu smireni i staloženi, da ne paniče niti da šire paniku, neproverene informacije ili lažne vesti. Moramo svi biti odgovorni, a lične i političke razmirice zaboraviti dok se ne izborimo sa ovom pošasti. Važno je pratiti upustva nadležnih institucija jer ćemo na taj način najbrže pobediti i izaći iz ove situacije. Takođe apelujemo na građane koji skladište osnovne životne namernice da to ne čine jer država ima dovoljno resursa. 

Živela Srbija!

Predsednik DBA
Stevan Đokić