Čuvajte se lažnih proroka!!!

Sekte koriste razne načine da vrše svoju propagandu, video materijal, mediji, internet, ali nije zapostavljen ni stari način, a to je deljenje letaka po poštanskim sandučićima. Jutros je u Pančevu osvanuo veliki broj letaka čudne sadržine u poštanskim sandučićima građana. Ova organizacija koja nudi nekakvo „Biblijsko spasenje“ i „Kako da odete na nebo“, nije nam ponudila ni najosnovnije informacije, da li su i kako registrovani. Na njihovom sajtu iz nekog razloga nije postavljeno ničije ime i prezime, adresa, sedište, kojoj hrišćanskoj frakciji pripadaju, niti na koji način vrše spasenje ljudi, da li imaju sveštenstvo, hramove, ustaljen kanonski poredak… Takođe piše i sledeće:

Mi smo pravi, biblijski, ponovo-rođeni hrišćani koji živimo u Srbiji, u blizini Beograda. Želimo da nađemo druge koji su zainteresovani da uče više o Bogu i Evanđelju. Ono što pričamo je iz Biblije, Sveto pismo, tj. od Boga. Ovo je staro, drevno, biblijsko hrišćanstvo, ne neka sekta. Oni koji tvrde nasuprot su puni prepostavaka iz neznanja. Ako nešto proističe direktno iz Biblije dakle nije sekta. Jeste sekta ako ne proističe iz Biblije, što znači, kao npr., da tzv. Jehovini svedoci jesu sekta zato što ne veruju Bibliji (nismo tzv. Jehovini svedoci). Izvinjavamo se što ne stavimo naša imena ovde. Kontaktirajte nas ako imate pitanje o tome što nađete ovde i želite pomoć. Svako dobro!“

Molimo da obratite pažnju na pojedine izjave:
1. „Mi smo pravi, biblijski, ponovo-rođeni hrišćani…
Sve sekte tokom istorije su za sebe tvrdile da su one jedini pravi nosioci istine i spasenja i da jedino oni imaju blagodat od Boga da vrše misiju i spašavaju izgubljene duše u moru raznih drugih religija i vera.

2.“Ono što pričamo je iz Biblije, Sveto pismo, tj. od Boga. Ovo je staro, drevno, biblijsko hrišćanstvo, ne neka sekta…
Staro,drevno biblijsko hrišćanstvo su pravoslavna, rimokatolička crkva koje imaju apostolsko prejemstvo koje vodi direktnp od Isusovih učenika, 12 apostola koji su rukopolagali svoje učenike kroz čin hirotesije tj, hirotonije vekovima unazad.

3.“Ako nešto proističe direktno iz Biblije dakle nije sekta…
Satanizam proističe direktno iz Biblije. Satanisti ne opovrgavaju Biblijsku istinu već namerno govore protiv svega u Svetom Pismu i uzvišuju Satanu kao vrhovnog Boga i govore da se njemu treba priklanjati a ne Gospodu Isusu Hristu… Mnoge pseudohrišćanske sekte su tumačile Sveto pismo, na svoj iskrivljeni način i onako kako njima to odgovara odvodeći mnoge ljude u duhovnu propast, monofiziti, monoenergeti, arijanci, duhoborci, ikonoborci i ostale jeresi zbog kojih su sazivani kroz istoriju Vaseljenski sabori radi anatemisanja istih, stoga nije sve onako kako se čini na prvi pogled. Sve što potiče iz Svetog Pisma nije sekta niti jeres, ali sve što se tumači na svoj način, uvodeći samovoljno svoj pogled na Boga i hrišćanstvo i tvrditi da samo „ONI“ jesu istinski, pravi i jedini hrišćani, unapred kategoriše određenu grupu kao jeretičku ili kao sektu.

4.“…kao npr., da tzv. Jehovini svedoci jesu sekta zato što ne veruju Bibliji…
Naprotiv, Jehovini svedoci upravo koriste Sveto pismo, svoje učenje zasnivaju upravo na njemu, ali imaju iskrivljeno tumačenje koje nema veze sa izvornim hrišćanstvom, stoga ova tvrdnja apsolutno nije tačna i ne uliva poverenje da ako neka frakcija okarakteriše Jehovine svedoke kao sektu samim tim sebe svrstava u legitimnu i pravu veru.

5.“Izvinjavamo se što ne stavimo naša imena ovde. Kontaktirajte nas ako imate pitanje o tome što nađete ovde i želite pomoć. Svako dobro!
Pravi, drevni hrišćani, počevši od Gospoda našeg Isusa Hrista se nisu krili, niti su perfidno propovedali tako što su u toku noći, neopaženo, bojažljivo delili propagandni materijal po sandučićima građana Rimskog carstva, već su javno ispovedali svoju veru i mučenički stradali zbog toga. S obzirom da se citira Biblija i mi ćemo napisati dva citata:
„Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha…“ Mt 28:19
„Šta vam govorim u tami, kazujte na vidiku; i šta vam se šapće na uši, propovedajte sa krovova…“ Mt 10:27.
Nema potrebe kriti se i ne objavljivati ko smo i šta smo. Kao što vidite i mi možemo tumačiti i citirati Sveto pismo a ipak nismo sekta niti verska organizacija već Centar za bezbednost, istrage i obranu DBA, te nemamo prava da propovedamo i širimo religiju. To jedino imaju prave, legitimne verske zajednice u Srbiji, a navešćemo konkretno hrišćanske pravoslavnu i rimokatoličku jer se ovde govori o hrišćanstvu.

Molimo građane da obrate pažnju kome poveravaju svoj duhovni život i kome ukazuju poverenje jer nisu sve „Božije sluge“ dobronamerne i ne ispovedaju veru na način koji nije štetan ljudima.
„Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odelu ovčijem, a unutra su vuci grabljivi“. Mt 7:28.

Pogledajte letke koje su dobili građani Pančeva

Nemanja Ivančić
Predsednik Odseka 3-borba protiv sekti Centar DBA