Visoki predstavnici privatnih bezbednosnih struktura iz sveta u poseti Centru DBA

Centar DBA ugostio je u svojoj kancelariji visoke predstavnike svetski priznatih bezbednosnih struktura iz privatnog sektora među kojima su Geogre Popper, Orlando Mardner, Zoran Vitorović, Parvis Hanson, Stephan Breu, Željko Gajić.

George Popper je predsednik IBSSA, prestižne i vodeće organizacije u svetu koja se bavi obukama za telohranitelje, radnike obezbeđenja, privatne detektive i drugo ali i obukom i treninzima policijskih i vojnih jedinica širom sveta. Značka, pasoš i licenca koju izdaje IBSSA priznata je u preko 110 zemalja gde ova organizacija ima i svoje trening centre.

Orlando Mardner je osnivač i direktor Professional Security Academy (PSA) iz Velike Britanije, kompanije koja pored odličnih treninga za privatni sektor bezbednosti, organizuje obuke i za vojne i policijske jedinice svuda po svetu. PSA u saradnji sa Vladom Velike Britanije izdaje najjače licence, SIA (Security Industry Authority). Radnici sa ovom licencom su najtraženiji na području Bliskog istoka. Orlando je takođe i izvršni direktor za edukaciju i kvalifikaciju u IBSSA.

Zoran Vitorović je predsednik Asocijacije Swiss Morning Star i član je Internacionalnog Anti-Human Trafficking Projekta kao predstavnik za Švajcarsku. 

Parvis Hanson je predstavnik East West Bridge za Švajcarsku zajedno sa Zoranom Vitorovićem. Takođe je savetnik u Interpolu i senior savetnik u Ujedinjenim Nacijama i u World Intellectual Property Organization koja se između ostalog bavi i problematikom piraterije.

Stephan Breu je takođe član East West Bridge i Generalni Sekretar Swiss Centre for International Humanitarian Law koja usko sarađuje sa Ujedinjenim Nacijama.

Željko Gajić je član IBSSA koji je ujedno i član Internacionalnog tima Anti-Human Trafficking i predstavnik za Srbiju kao Biro za borbu protiv trgovine ljudima IBSSA

Na prijateljskom sastanku koji je bio u prostorijama Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA, dogovorena je strategija i mogućnosti za saradnju kroz razne zajedničke projekte, treninge, obuke i edukacije kao i zajedničke akcije koje će za cilj imati popularizaciju i promovisanje IBSSA, PSA, Centra DBA i Anti-Human Trafficking-a. Sastanku je takođe prisustvovao i naš prijatelj, Dejan Milutinović kao predsednik naše bratske organizacije Strukovno Udruženje Sektora Bezbednosti.

George Popper, Orlando Mardner, Stephan Breu i Zoran Vitorović su savetnici u Centru za bezbednost, istrage i odbranu DBA i ovom prilikom uručeni su im sertifikati i članske kartice. Stevan Đokić kao predsednik Centra DBA pozvan je od strane Georgea Poppera da se priključi Internacionalnom redu Order of Security, što je on prihvatio i tokom ove godine će postati njihov član.

One thought on “Visoki predstavnici privatnih bezbednosnih struktura iz sveta u poseti Centru DBA

Comments are closed.