Uspešno održan seminar na temu “Samoodbrana za žene” u Leskovcu

Oko 70 žena je juče naučilo osnovna pravila kako da se suprostave napadaču ili nasilniku na već tradicionalnom besplatnom Seminaru samoodbrane za žene koji po sedmi put organizuje Ninđucu klub Buđinkan Leskovac.

Žene su mogle da nauče sve o samoodbrani i o očuvanju sopstvenog života u situacijama koje ugrožavaju zdravlje i život pojedinca, a na samom seminaru govorio je i član kluba Miloš Đikić, pomoćnik komandira policijske uprave Sever u Leskovcu, na temu nasilja u porodici, dok su članice i članovi kluba podelili svoja iskustva o uspešnom rešavanju napada na ulici.

Tematske celine koje su bile obuhvaćene na predavanjima su psihologija napadača, anatomija i vitalne tačke, izvođenje udaraca, efikasne tehnike samoodbrane, situacioni trening, improvizovana oružja, taktička samoodbrana, kombinovane tehnike, odbrana na zemlji i sačuvati život. Atmosfera je tokom čitavog događaja bila izuzetno prijatna i pozitivna, što je našem klubu od velike važnosti, jer se jedino u ovakvim uslovima postižu dobri rezultati“, ističe glavni instruktor na seminaru, Vladimir Stevanović, sertifikovani Ninđucu instruktor i nosilac crnog pojasa VII dan.

Centar za bezbednost istrage i obranu DBA takođe je podržao ovaj seminar.

Smatramo da je ovakve obuke potrebno održavati u svim gradovima u Srbiji i da se samim tim podigne svest ženama da moraju brinuti o svojoj bezbednosti. Naši koordinacioni centri iz drugih gradova su takođe uspešno održavali seminare na ovu temu. Uskoro cemo raditi u našem gradu seminare, edukativne radionice na teme koje su danas čest problem drustva a to su: maloletnička delikvencija, vršnjačko nasilje, nasilje u porodic, narkomanija…“ , navodi predsednik Koordinacionog Centra Leskovac, Petar Petrović.

Ova organizacija koja se bavi razvojem i unapređenjem oblasti bezbednosti, istraga i odbrane, nastaviće saradnju sa Ninđucu klubom koji ima nameru da nastavi ovakvu tradiciju i da svake godine obuči i informiše što veći broj žena o samozaštiti i ličnoj bezbednosti.

Koordinacioni Centar Leskovac
Predsednik K.C. Leskovac 
Petar Petrović