Uspešno je završen seminar samoodbrana za školarce

Uspešno je završen seminar samoodbrana za školarce, u kome je učestvovalo oko 60 učesnika. 
Cilj seminara bio je edukacija dece (devojčice i dečake) uzrasta od 7. do 14. godine o kontroli nasilja i suzbijanju nasilničkog ponašanja i zastrašivanja unutar škole i van nje. 

Ne seminaru su bile obrađene tri tematske jedinice:
1. Psihološko zastrašivanje i neophodna odbrana od istog.
2. Fizičko nasilje i uspešna kontrola nasilnika u samoodbrani.
3. Tehnike samoodbrane i javno obraćanje prilikom slučajeva nasilja.
Tehnike samoodbrane koje su izvođene na seminaru su ISKLJUČIVO tehnike SUZBIJANJA nasilja, tehnike BEZ UDARACA čija primena ne nanosi trajne povrede. Cilj navedenih tehnika je OBUZDATI nivo nasilja kod napadača sa uspostavljanjem kontrole na zemlji.
Organizator seminara je Udruženje građana Ninjutsu klub Bujinkan Leskovac, a glavni instruktor na seminaru je Vladimir Stevanović (sertifikovani Ninđucu instruktor, nosilac crnog pojasa VII dan, predsednik Udruženja građana Ninjutsu klub Bujinkan Leskovac, prvak države u Kudo-u (japanski MMA), član Centra za bezbednost istrage i odbranu DBA, višegodišnje iskustvo u raznim borilačkim veštinama, sistemima samoodbrane, poslovima obezbeđenja lica i objekata).

Predsednik Centra za bezbednost KC Leskovac Petar Petrović izjavio je da se seminari ovakvog tipa organizuju u Leskovcu svake godine. Cilj je da se deci podigne svest o samopouzdanje, da nauče da se odbrane od nasilnika i da ne trebaju da strahuju.