Tači uz pomoć Amerike želi da ubaci Kosovo u Interpol

Šta se krije iza vesti da je kosovska policija u jučerašnjoj akciji uhapsila navodno pripadnike BIA iz Srbije? U medijima koje su pod kontrolom Tačija osvanula je vest da je elitna jedinica policije Kosova juče uhapsila nekoliko lica koja su na poternici Interpola. Navodno, među tim licima su i saradnici ili pripadnici BIA iz Srbije, što naravno nije dokazano.

Naime, uhapšena su dvojica državljana Crne Gore koji su se nalazili na poternici podgoričkog Interpola. U pitanju je znači saradnja između crnogorske i kosovske policije a na osnovu operativnih informacija koje je crnogorska policija dala policiji na Kosovu. Nema ni pomena o saradnicima BIA iz Srbije.

Međutim, pravo pitanje je zašto su Tačijevi mediji (pre svih gazetablic.com) objavili vest da je akcija sprovedena pod nadzorom Interpola i da su uhapšeni saradnici BIA? Očigledno je da se na ovaj način promoviše ulazak lažne države Kosovo u Interpol. Naravno, ovde je i više nego očigledno da imaju i pomoć Crne Gore. Sada više nije ni tajna da je Trampova administracija pripremila veliki novac da bi Kosovo ušlo u Interpol a čak je i od Ujedinjenih Arapskih Emirata zatražena finansijka pomoć za ovu stvar.

Pravljenje ovakvih skandala od strane Tačija i slanja pogrešne slike u svet poznato nam je odavno. Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA smatra da ovakav vid pokvarene propagande od strane Tačija neće biti i poslednji, te pruža potpunu podršku državnom vrhu Srbije da se izbori za to da lažna država Kosovo, tvorevina terorističke OVK, ne uđe u Interpol.

Stevan Đokić
Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA