Rizik i bezbednosni inženjering

U periodu od 16.-18.1.2020.godine predsednik Odseka 3 DBA – borba protiv sekti, Nemanja Ivančić učestvovao je na 15.međunarodnoj konferenciji „Rizik i bezbednosni inženjering“ koja se održavala na Kopaoniku.

U mnoštvu stručnih radova koji su izlagani, Ivančić je izložio svoj naučni rad na temu „Verske sekte pretnja za društvo i vojsku“ u kome je objašnjen koeficijent rizika i potencijalnih opasnosti destruktivnih verskih sekti. Takođe predstavljena je procena rizika u Vojsci Srbije, ukoliko neko od zaposlenih u vojsci potpadne pod uticaj sekte, kakve bi sve mogle biti posledice po vojsku, državu, ugled pripadnika Ministarstva odbrane i na samo društvo u celini, jer je vojska jedan od najbitnijih stubova države. Pristuni izlagači i slušaoci su vrlo pozitivno prihvatili rad, postavljali pitanja vezana za sekte, kako rešiti probleme i šta očekivati ukoliko se neko od njihovih poznanika, kolega, prijatelja i članova porodice nađe u sekti.

Zadovoljstvo nam je što smo pozvani od strane organizatora iz Visoke škole tehničkih strukovnih studija u Novom Sadu, da uzmemo učešče na konferenciji i ovom prilikom se zahvaljujemo jako prijatnom timu stručnjaka koji su naš rad prihvatili i uvrstili u svoj zbornik naučnih radova.

Odsek 3 – borba portiv sekti Centar DBA