Promocija terorizma na koju ne smemo ostati nemi

Noćas je na društvenim mrežama, konkretno facebook stranici Sandžak Online, postavljenja objava u kojoj se veliča terorista Adem Jašari, dok se legitimne snage bezbednosti Republike Srbije, policija i vojska, nazivaju teroristima.

Nedopustivo je da ovakva objava osvane u Srbiji, odakle je i postavljena jer su administratori stranice iz Srbije što je evidentirano u transparentnosti stranice. U periodu kada se ceo svet, pa i Srbija, bori protiv terorizma, šiptarski teroristi truju građane Srbije i jasno stavljaju metu na sve policajce i vojnike. Naša država aktivno se bavi borbom protiv terorizma i iskreno se nadamo da će i policija i tužilaštvo reagovati na ovakve objave, jer smo ih obavestili i prosledili link kao i sliku ekrana.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoštrije osuđuje promociju terorizma i apeluje na državne institucije da regauju. Takođe apelujemo na sve korisnike društvenih mreža da pomenutu stranicu prijave ali i da se suzdrže od pretećih komentara, jer Srbija je pravna država i sigurni smo da neće izostati reakcija tužilaštva.

Adem Jašari bio je terorista koji je učestvovao u osnivanju terorističke organizacije ovk. Poznat je po tome što je ubijao i svoje rođake koji nisu želeli da mu se priključe. Nakon niza terorističkih napada, srpska policija je petog marta 1998. godine  krenula u akciju i uništila njegovu grupu. U ovoj akciji stradali su policajci: pripadnik SAJ-a Rade Radaković (1961) i pripadnik JSO-a Andreas Končarević (1973); ranjeni Željko Mrdalj, Živko Tomić, Predrag Fabijanić, Nenad Šare, Nenad Vujošević, Željko Pavašević, Stevo Bogojević i Miodrag Krtinić.

Link objave https://www.facebook.com/sandzakregija/posts/1530676397116915

Kosovo i Metohija su sastavni deo Republike Srbije i to tako mora da ostane!

Stevan Đokić
DBA