Pretnje predsedniku i njegovoj porodici treba svi da osudimo

Ne bavimo se politikom, niti je neko iz našeg rukovodstva na nekim stranačkim funkcijama, ali kako smo organizacija koja se bavi problemtikom bezbednosti, ne možemo da ćutimo na sve ono što podstiče nasilje.

Pretnje upućene predsedniku Republike Srbije i njegovoj porodici su nizak ali očekivan udarac koji svi treba da osudimo. Bez obzira na politiku, svaki građanin treba da osudi bilo kakav poziv na nasilje. Političarima poručujemo da se bave politikom ako su to već izabrali, ali na način koji nikome neće stavljati metu na čelo. Borite se za vlast argumentima i činjenicama, a ne pretnjama. Ostavite decu na miru.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoštrije osuđuje pretnje koje su upućene predsedniku Republike Srbije i njegovoj porodici, ali isto tako osuđujemo i besomučno utrkivanje pojedinih političara koji se takmiče ko će se više dodvoriti predsedniku Aleksandru Vučiću dajući nekakva saopštenja dok su neki otišli i korak dalje prozivajući nas, civilni sektor, NVO, kako se ne oglašavamo i ne osuđujemo pretnje. Mi smo se oglasili, i ne samo mi, još organizacija civilnog sektora osudilo je pretnje, a sada je red na vas gospodo, da vidimo da li ćemo te pretnje osuđivati samo na papiru ili ćemo ih osuditi tamo gde treba, u sudnici.

Pozivamo nadležne organe da reaguju u skladu sa zakonom, da pre svega zaštite predsednika Vučića i njegovu porodicu, ali i da istraže slučaj i procesuiraju one koji prete, jer u protivnom, ako sve ostane samo na papiru i novnskim člancima, biće jasno da je onaj ko je pretio pod zaštitom države.

Stevan Đokić
DBA