Pretnje novinarima su nedopustive

Redakcija NS Uživo jutros je na fasadi poslovne zgrade, u kojoj se nalaze prostorije ovog portala, zatekla preteću poruku. Neko će reći da je to običan grafit i da na to ne treba niko da se obazire, ali jasno je da ovakav vid pretnje ne sme biti ignorisan.

Novinarski posao nije lak. Često trpe nepravdu i neretko se događa da budu i mete napada. Ne mogu svima da udovolje tokom obavlja svog posla, ali to i nije poenta objektivnog novinarstva. Upravo to i jeste razlog ovog sramnog napada na novosadski portal koji je pisao o svima onako kako to rade pravi novinari, bez pristrasnosti, objektivno i istinito. Pa kome onda smeta istina?

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA najoštrije osuđuje pretnje koje su upućene portalu NS Uživo, kojima pružamo i nesebičnu podršku, a kao organizacija koja se bavi problematikom bezbednosti, pozivamo nadležne institucije da reaguju i uhapse odgovorne ali i one koji stoje iza ovih pretnji. Nedopustivo je da u zemlji Srbiji, pravnoj državi, imamo ovakvu situaciju.

Stevan Đokić