Održan besplatan kurs samoodbrane

8. i 9. Februara u organizaciji Centra za Bezbednost, Istrage i Odbranu DBA i Tekvondo Kluba Hwarang Niš održan je besplatan kurs realne samoodbrane u Nišu. Cilj kursa je da nauči gradjane kako da reaguju u slučaju eventualnog napada na njih, odbrani se u prvom trenutku u zakonskim okvirima, udalje se na bezbedno mesto i pozovu policiju da prijave napadača. Gradjani su pokazali veliku zainteresovanost za kurs, kao i veliko interesovanje za nastavak edukacije iz oblasti bezbednosti. Iz pomenutih razloga, edukacija će i biti nastavljena i formiraće se grupa koja će raditi sve dok interesovanje bude postojalo.

Svakako je evidentirana potreba za ovakvim i sličnim edukacijama, tako da će pored kursa samoobrane biti organizovane i druge edukacije iz ove oblasti.

Ovakva vrsta seminara i edukacija može značajno podići nivo svesti i znanja gradjana i samim tim obezbedi kvalitetniji način života.

Pored toga ovim putem pozivamo gradjane da, ukoliko trpe ili znaju da neko trpi bilo koji oblik zastrašivanja ili zlostavljanja obaveste nadležne organe o tome.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA Koordinacioni centar Niš