Očekujemo slobodu za generala Dikića

Obzirom da je formirana nova Vlada Crne Gore, verujemo da će se revidirati svi politički procesi koje je prethodna vlast vodila na poseban nacin. Pre svega nameštanjem i izmišljanjem afera, lažnim svedocima, priscima koje su vršili na optužene i na svedoke, ali često i na advokate odbrane kojima nije bilo dostupno mnogo toga kako bi mogli odbraniti svoje klijente na tim montiranim procesima.

Iskreno se nadamo da će nova vlast raskrikanti sve one koji su učestvovali u montiranju i nameštanju ovakvih stvari te da će ih nadležni uhapsiti i procesuirati. Kako ne bi ostalo sve samo na toj nadi, odlučili smo se da pošaljemo dopis Vladi Crne Gore i premijeru, Zdravku Krivokapiću, sa molbom za izjašnjavanje.

Prenosimo Vam u celosti tekst koji smo im poslali na zvanične mejlove.

Poštovani gospodine Krivokapiću,
Obraćavam se ispred jedne od NVO civilnog sektora bezbednosti iz Srbije, a u nadi da ćete nas udostojiti odgovora.

Kako smo konačno dočekali promene u Crnoj Gori, te smo, nadamo se, uklonili kriminalnu vlast koja je godinama unazad pokušavala da zavadi „dva oka u glavi“, Srbiju i Crnu Goru, isto tako očekujemo da se reše i pitanja političkih zatvorenika kojima je nameštena afera od strane bivšeg režima Crne Gore, i koji su nepravedno zatočeni u zatvoru Crne Gore.

Pre svega, ovde mislim na velikog čoveka, patriotu, Bratislava Dikića, kojem je nameštena afera „državni udar“. Obzirom na dešavanja koja su usledila posle sramnog hapšenja srpskog generala, jasno je da je cela predstava režirana od strane onih koji su kasnije pokušavali da urade i lošije stvari, ali Bogu hvala, nije im uspelo, nadamo se.

Takođe, verujemo da ste imali prilike da vidite i snimak svedoka saradnika u nameštenoj aferi koji je jasno rekao da je sve bilo izrežirano i da nikakve kriminalne radnje nisu planirane, odnosno da je on pod pritiskom morao da svedoči i da pomogne ovom montiranom procesu.

Dakle, apelujemo na Vas, ako ste na strani naroda i na strani pravde, da učinite nešto što pre i oslobodite srpskog generala iz kazamata u kojem se nalazi nepravedno. Ukoliko to ne učinite, odgovorite nama i javnosti da li uopšte postoji neki plan da se razreši problem koji je napravila prethodna vlast izmišljajući ovu sramnu aferu.

Stevan Đokić