Novi napad na policajca – pokušaj ubistva žandarma

Žandarm operativac Boris Jevrosimov izašao je kao pobednik u neverovatnoj borbi na život i smrt s dvojicom napadača. Za sedam minuta on je dobio više od 100 udaraca, a samo jednim hrabrim potezom uspeo je da spase život sebi i supruzi. Pogledajte snimak cele drame.

Jevrosimov je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u noći između utorka i srede u Kisačkoj ulici u Novom Sadu kada su njega i ženu napali I. P. iz Odžaka i N. Č. iz Novog Sada.

Boris je dobio prostrelnu ranu šake i nalazi se na Klinici za ortopediju Kliničkog centra Vojvodine gde se lekari bore da mu sačuvaju prst.

Kako saznajemo iz izvora u policiji, Boris je sa ženom otišao oko 22 sata kod kumova na večeru u Kisačku ulicu i ispred ulaza spazio dva “sumnjiva lika” koji sede u parkiranom automobilu.

Kada se sa suprugom vraćao od kumova oko dva sata posle ponoći video je iste osobe kako sede u automobilu i bilo mu je sumnjivo da su se toliko dugo zadržali na istom mestu.

Nastavio je sa suprugom, a I.P. i N.Č. videvši da ih gleda su počeli da mu dovikuju: “Šta je bilo? Ima li nekih problema?” i izašli su iz kola i krenuli ka Borisu.

– Boris je odličan plicajac operativac u pravom smislu te reči. Odmah je pokazao službenu legitimaciju tim momcima, a dok je vadio dokument napadači su videli Borisov pištolj za pojasom. Tada su krenule najgrđe uvrede: “Šta hoćeš pandurčino? O, utoku imaš. ‘Ajde p… pucaj ako smeš” i napali su Borisa – pričaju nam njegove kivne kolege.

Kažu da su Borisa i njegovu ženu koja mu je pritekla u pomoć spasili samo njegova veština i prisebnost čak i u takvoj situaciji.

– Počeli su da otimaju Borisu pištolj i da ga tuku. Kada se začuo pucanj Boris je smogao snage i uhvatio pištolj za cev te zaglavio čauru u njemu. Napadač je pokušavao da repetira pištolj ali nije uspeo jer očigledno nije znao da je na taj način zaglavljen okidač i to je Borisu i njegovoj ženi spaslo život – kažu nam Borisove kolege koje još ne mogu da veruju da se tako nešto dogodilo.

Kada su čuli pucnjavu komšije su alarmirale policiju koja je brzo izašla na lice mesta i uhapsila napadače, a Hitna pomoć je povređene Borisa i njegovu suprugu prevezla u Urgentni centar gde su im konstatovane teške telesne povrede.

Borisovoj supruzi konstatovan je prelom ruke i povreda stopala uz brojne modrice, a hrabrom policajcu je uz brojne podlive dijagnostikovana i prostrelna rana šake. Kako je utvrđeno, metak je pokidao tetive i ligamente šake, a Boris je zadržan na Klinici za ortopediju gde se lekari i dalje bore da mu sačuvaju prst.

Ne mare za kolegu
I.P. i N.Č. određen je pritvor i terete se za pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda. Borisove kolege se nadaju da će prijava biti preinačena nakon što je pregledan snimak nemilog događaja sa jedne kamere firme koja se nalazi prekoputa mesta gde se desio incident. – Strašno je to što to delo nije kvalifikovano kao pokušaj ubistva policajca ali nadamo se da će to biti brzo promenjeno. A, strašno je i to što kada se to desilo niko od starešina nije došao da poseti kolegu i pitaju ga kako je. Ispada da se samo kriminalci posećuju kada su ranjeni – besno nam pričaju Borisove kolege.

Vest preuzeta sa sajta Blic.ra