Na dan kada je Barbara Vitez napunila 17 godina održali smo još jednu edukaciju „Šifra Barbara“

Danas je 13-ti avgust, dan kada Barbara Vitez treba da slavi svoj rođendan sa svojom porodicom i svojim prijateljima. Nažalost, to danas nije tako jer ona još uvek nije pronađena. Danas je napunila 17 godina…

Baš na dan njenog rođendana Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA je zajedno sa Internacionalnom policijskom organizacijom održao još jednu veoma važnu edukaciju na temu nestanaka dece. Ovaj put obuku su prošli vlasnici i zaposleni u firmi „Alarm Guard 016“ iz Leskovca. Ljudi iz ove firme koja se bavi obezbeđenjem shvatili su važnost ove obuke i priključili se velikoj familiji onih koji su zaslužili sertifikat „Šifra Barbara“. 

Barbara još uvek nije pronađena, a Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA trudi se da na ovaj način podseća javnost i institucije da Barbaru, i sve one koji se vode kao nestali, ne smemo zaboraviti niti imamo pravo da dignemo ruke od potrage za njima. Obuka koja nosi Barbarino ime veoma je važan segment našeg društva jer ne smemo dozvoliti da nam se desavaju nestanci i kidnapovanja dece.

Barbara, gde god da se nalaziš, želimo ti srećan rođendan i da uskoro budeš sa svojom porodicom i prijateljima.